Plise senčilaPustite prostoru, da zapleše v igri svetlobe in barv

Plise senčila so notranja senčila, ki je primeren za široko uporabo, saj ga lahko uporabljate doma ali v poslovnih prostorih.

Izbirate lahko med pliseji, ki so iz prosojnih, pol-prosojnih, neprosojnih in zatemnitvenih materialov. Nekateri so tudi enostransko metalizirani, kar omogoča predvsem poleti odboj sončnih žarkov in s tem toplotno izolacijo, pozimi pa preprečuje izgubo toplotne energije.

Duette so posebna oblika pliseja, ki ima obliko satovja. Njegova prednost je, da omogoča precej boljšo zatemnitev, saj tu luknjic skozi katere potekajo vrvice ni videti. Poleg tega so energijsko še bolj varčne od navadnih metaliziranih plisejev.

Vsi pliseji imajo antistatično zaščito, kar omogoča odklanjanje prahu in umazanije.

Pritrdi se ga na okensko krilo z pritrditvijo v zasteklitveno letvico.

Odločate se lahko med različnimi sistemi premikanja. Plise je možno premikati samo od zgoraj navzdol, od spodaj navzgor ali pa v obe smeri.

Zaradi zaščite pred sončnimi žarki in zaradi posebnega sistema izdelave so plisirane zavese kot nalašč za strešna okna, pa tudi za različne oblike oken od polkrožnih do trapezastih.

Za čiščenje ponavadi zadostuje brisanje z vlažno krpo. Če pa so madeži trdovratnejši, plise opremo tako, da kompletno zaveso z mehanizmom in vodili potopimo v vodno kopel (30ºC), v katero dodamo blago čistilno sredstvo. Nato jih dobro splaknemo in posušimo v stisnjenem položaju 12 ur. Ko so posušene, jih namestimo nazaj na okno.

Galerija