Kdo smoPustite prostoru, da zapleše v igri svetlobe in barv

PREDSTAVITEV PODJETJA

Podjetje Dekorativa Nada d.o.o. je družinsko podjetje, ki deluje od leta 1990.

Ukvarjamo se s prodajo:

  • Zaves,
  • Prtov,
  • Karnis,
  • Senčil,
  • Okrasnih blazin,
  • Tapet.

Imamo tudi lastno šivalnico, kjer vam izbrano blago zašijemo po vaših željah.

ZGODOVINA

Podjetje Dekorativa Nada je svoja vrata odprlo 12. maja 1990. Ustanovila ga je pokojna Bernarda Bavčar Žen.

Prvi nakup – 12. maj 1990

Sprva je v majhnem, komaj dobrih 20 m² velikem poslovnem prostoru, prodajala enostavne zavese, ki so jih prodajala izključno slovenska podjetja. Kmalu se je izkazalo, da sama prodaja metraže ne zadošča željam kupcev, zato je bilo potrebno zagotoviti tudi zahtevnejše storitve. Začelo se je z oddajanjem zaves v dodelavo, krojenje in šivanje zunanjim sodelavcem, kar pa je vzelo ogromno časa pred in po delovnem času trgovine. Tako je padla odločitev po širitvi poslovnih prostorov in Dekorativa Nada je pridobila svojo lastno šivalnico s prvo zaposleno šiviljo.

Želje strank so se sčasoma večale, zato se je bilo potrebno izobraževati na sejmih, pri novih dobaviteljih ter iskati nove ideje v tujini, ki je bila takrat kar nekaj korakov pred nami, predvsem v oblikovanju zaves. Uvoz se je sprostil, s tem pa dostopnost do novih izdelkov in znanj, ki jih je bil slovenski kupec željan.

»Vsa znanja o šivanju zaves smo si morali pridobiti sami. Stranke so prihajale k nam z raznimi fotografijami zaves iz tujih revij. Nismo imeli šablon, s katerimi bi si olajšali delo. Porabili smo kar nekaj metrov blaga, da je zašita zavesa izgledala tako, kot smo si želeli« se je začetkov spominjala lastnica Bernarda.

Tudi razširjeni prostori so z leti postajali premajhni, predvsem šivalnica. Zgrabili smo priložnost za nakup lastnega poslovnega objekta in tako pridobili sodoben trgovski lokal s prostorno šivalnico in pomožnimi prostori. Obseg poslovanja se je širil in dodatno sta bili zaposleni še prodajalka in šivilja. V takem obsegu zaposlenih deluje trgovina tudi danes.